tirsdag 21. august 2018

Dag 1 Skien til Otta 21.08.2018


Det er egentlig ganske kjedelig for meg denne første dagen. Vi kjørte over Siljan, etter hvert Hønefoss, Jevnaker, Gjøvik, Lillehammer og så ble det stopp for dagen på Otta. Jeg tok en hvil ved Vikersund, og Svein ventet tålmodig. 


Mjøsa, Norges største innsjø, lå ganske rolig i ettermiddagssola. Bjørka var blitt helt brun av tørke, men rognebæra pyntet opp som vanlig. Mon tro om de er særlig saftfulle i år ?? 


Det er noe med rasteplasser og oss, de er aldri der akkurat når vi trenger dem. Men maten smaker jo allikevel. 


Vi hadde utsikt til Fåvang Kirke mens vi spiste. Kirka er fra 1600-tallet , og er reist av materialer fra nedrivne  stavkirker i dalen. Jeg hadde den i samlingen allerede. 


Gudbrandsdalen er full av slike småbruk som klorer seg fast i dalsidene. Utrolig og fascinerende for oss å se. Tenk hvilket slit !!!

Det er liksom ikke den store fotoseansen å kjøre gjennom dette dalføret, siden jeg har kjørt her så mange ganger. Det er blitt fantastisk flott vei, men koster jo skjorta i bompenger. Har til nå betalt mer enn 100 kr, og det er bare hit !!! Ja, ja, det er jo fritt å kjøre her. Morgendagen lover regn, men vi får håpe det beste. Krysser fingre og bein så godt vi kan. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar