lørdag 25. august 2018

Dag 5 Valdres til Skien 25.08.2018


Det er jo egentlig kirker jeg gjerne vil finne når jeg er ute på allfarvei. Vi forlot Valdres Høyfjellshotell etter en flott frokost. NordEtnedal kirke skulle ligge i nærheten , og plutselig var den der. 


Det var solide murer rundt kirkegården. Fint å se slikt gammel håndverk. 

Veien gikk videre ned til Bruflat, der det også ligger en nydelig kirke. Veien over til Bagn gikk forbi Tonsåsen rehab, der jeg var for mange år siden. 

Jeg hadde sjekket kartet, og funnet en betalingsbomvei fra Bagn til Gol. Den var vel verd å prøve. Det var dumt vi ikke hadde nyrebelter, for veien var aldeles ikke særlig bra. Prisen var 40 kr, og det var vel ingen upris. Været var flott, og når vi først kom opp i høyfjellsområdet, var det vide vidder så langt øyet rakk.. 


Vi passerte flere hyttegrender, dette var en av dem.


Ikke det mest spennende terrenget, men lite trafikk, og en og annen seter ble passert. 

Nå er det jo kirker og kirkebygg jeg samler på, men en fjellkirke får duge. 


Fint med gamle og nye skigarder.


På vei ned mot Gol, fikk vi se Gol Camping som strakk seg på begge sider av hovedveien. Lurer på hvor mange vogner som egentlig er parkert her ??


Fint å se fosser med god vannføring i denne tørketiden som har vært i sommer. Denne var rett før vi kom ned til Gol. En mann som gikk forbi hadde ikke annet navn enn Liagardfossen. 


Dette var skiltet på Golsida. Hadde sett det mange ganger tidligere, og nå vet jeg hvordan denne veien er. Aldri mer på 4.5 mil dårlig vei, nei. 

Vi bestemte oss for å ta den enkleste veien hjem. Det vil si nedover Flå, Krøderen, Vikersund, Siljan og hjem. En velkjent vei uten den helt store trafikken. Været holdt seg bra hele dagen. Vi kunne se tilbake på noen fine dager med mange inntrykk. Mye av Norge har vi sett, og mye gjenstår. Det får bli et annet år. En strekning på 166 mil på 5 dager får holde. Overnatting kostet 4730 kr, som ikke er så ille. Nye dager, nye muligheter. 

Takk for turen Svein. Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar