onsdag 22. august 2018

Dag 2 Otta til Kristiansund


Det småregnte så vidt da vi kjørte mot Dovre. Himmelen så temmelig gråsvart ut. Vi tok veien mot Åndalsnes, gjennom Lesja og Romsdalen. Siden værmeldingen var dyster, tenkte jeg at et glimt av blå himmel måtte fanges på brikka. 

Likedan en nydelig regnbue pyntet opp på himmelen. 

Stoppet for en kopp kaffe nær Trollveggen (ostekaka var nydelig)


 Ikke lett å forstå de som prøver å klatre her. Mange lykkes og mange setter livet til. 


En bauta over de som ikke greide det, står som advarsel.
 

Vi stoppet ved Storfossen, et turiststed med utrolig mye souvernirer som kunne kjøpes.


Jeg likte den i midten best. 

Videre ned til Åndalsnes sentrum, der cruisebåten Aida Sol lå til kai. Lengde 253 m, bredde 32 m, og 7,3 m dyp sier litt om størrelsen.


Båten pynter opp der den ligger med Romsdalsfjella i bakgrunnen. Nå sto Kristiansund som dagens mål. Det blåste kraftig, og jeg er ikke spesielt glad i ferger. Da ble det langs Langfjorden og Eresfjorden. I Eidsvåg tok vi rv 666 (ikke route 66) opp langs Tingvollfjorden og Batnfjorden. Så ble det Gjemnesbrua og Freifjordtunnellen. 5086 m og 130 m.u.h., som i sin tid (1992) verdens lengste undersjøiske tunnell. 

Vi valgte et Thon Hotel igjen, lett å finne med Sveins GPS på telefonen,  uten at det var noen høydare. Stor pris for knøttlite rom. Vi skulle jo bare sove her. Vi gikk på Brasseriet og spiste klippfisk. Den kunne vel vært kokt en time til, minst, etter min smak. Fikk en hyggelig prat med en venn av Svein som bor i byen. En bedre dag enn forventet, værmessig, for i Kristiansund skinte sola til den gikk ned. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar