mandag 22. mai 2017

Dag 5 - Åsen til Heia (Grong)

 Ikke alt som virker i denne blogg verden, men det får stå til

Det plaskregnte, jeg sleit med å komme meg ut av soveposen. Kunne det ikke stoppe å regne, bare litt !!!!! Jeg vasket meg ut av hytta, og oppdaget fugletårnet på andre sida av veien. Det var umulig å ikke entre bygget. Fikk noen fugler på brikka, men dårlig kvalitet i regnet.

Tilbake på E6, og Alstahaug kirke dukket opp. Rart den har samme navnet som Petter Dass sin kirke !

Jeg tok av til Stiklestad, selv om det ikke var noe "spel" nå. Kirka fikk jeg iallefall. En kaffe inne på infosenteret/hotellet varmet i regnet.

En alternativ vei, rv 759 til Steinkjer, og her dukket en elg opp. Lite trafikk, deilig å unngå 80-90 fartsgrenser. Sjekket kartet, og jammen gikk gamle E6 på vestsida av Snåsavatnet. Det gikk noen reinsdyr langs veien. Var jeg kommet i sameland allerede ??

Jeg lot Snåsamannen sitte i fred på gamleheimen, og tok et bilde av kirka hans i stedet. Videre gikk det greit på E6, og plutselig dukket Heia Gjestegård opp. Jeg hadde luktet litt på dette stedet under planleggingen av turen. De hadde ledig rom, og jeg booket inn. 835 kr for et enkeltrom var ikke avskrekkende. Godt og varmt. 8 grader ute, islagte vann og snø i fjellsidene.
God sommer !!!! eller var'n ikke kommet her i midtNorge ??

Øverste bilde er Snåsavatnet. Elg er det sjeldent jeg ser hjemme. En låve i gråstein er sjeldent å se. Kjører man utenfor de mest traffikerte veiene, kan man se andre ting.

2 kommentarer:

  1. Flott å lese, flott å se 😄

    SvarSlett
  2. Herlig....selv i regn. Håper på sol for deg i morgen. Fin elg da 😃

    SvarSlett