onsdag 1. juni 2016

Dag 15 - 2016 Strynefjell og Sognefjell

Det kan være utrolig mange nyanser i blått en morgentime ved Oppstrynvatnet. Jeg var på vei til Strynefjell . Dessverre var ikke den gamle veien åpnet for sesongen enda, så det ble tunneller, dessverre. Jeg er ikke glad i slike hulrom i fjella. Det var allikevel flott når jeg kom ut i fri luft.
Det var varmt, og jeg tok en lesepause midt i fjellheimen. Boka er nå så spennende, at jeg ble sittende lenger enn som så...
Nå er rasteplassbenkene i betong, før i tida var de i treverk.... moderne greier....

Jeg kjørte videre ned mot Sjåk og Lom. Der kom jeg inn i Lom Stavkirke, men det var 28 grader i sentrum, så det var bare å komme seg til fjells igjen.


Sognefjellet sto for tur, siden jeg var på jakt etter en spesiell kirke. Skilandslaget hadde visst samling her, og det finnes noen små prikker i dette bildet, som er skiløpere...
.

Mye snø i fjellet.... sikkert ikke lenge siden de åpnet veien.... Lite trafikk...


Urnes Stavkirke var dagens mål, og jeg kom dit omsider....Skilt til Urnes ca 3 mil , ja,ja, tenkte jeg , men det var på hekta. 2 m bred vei på det bredeste, og ikke for mange møteplasser. Jeg pustet ikke på en lang stund . Et digert cruiseskip kom tøffende ut fjorden, de blir liksom for store i denne naturen..


Kveldsbildet er Lustrafjorden som ligger speilblank ved Skjolden Camping, der jeg residerer.

2 kommentarer: