søndag 26. juni 2016

Fra Øyer til Skien via Randsfjorden vest


Det kan gjentas og jeg gjør det gjerne. Quality Hotel Hafjell kan anbefales. Jeg sov til 09.15 !!!!! Kan ikke huske sist jeg gjorde det, da er jo halve dagen gått !!!. Det var flere unger enn voksne i spisesalen, men alt er lagt til rette for barn.

Jeg kom meg omsider avgårde, og sjekket kartet hvor jeg kunne finne mulige nye kirker på hjemveien. E6 er kjedelig, så jeg kjørte avpå rv 250 mot Dokka. Og DA fant jeg hvordan jeg skulle finne Vingrom Kirke. Nå hadde den 'kledd på seg', men det fikk ikke hjelpe.


Denne veien over til Dokka er egentlig bare skog, ikke hus, bare noen sauer her og der som ikke gidder flytte seg når biler kommer.


Ved kan stables på mange måter, og dette er jo kunstnerisk...de er flinke på 'gale' (les vestsida) av Randsfjorden.


Randsfjorden er den fjerde største innsjøen i Norge og den nest største i Oppland fylke. Randsfjorden ligger i kommuneneJevnakerGranSøndre Land og Nordre Land, alle i Oppland. I nord har innsjøen tilsig av elvene Etna og Dokka, og i Røykenvikakommer Vigga ut. Randsfjorden dreneres av Randselva som renner ut ved Jevnaker i sørenden av innsjøen.

Lengst nord ligger Fluberg, medFluberg kirke og Dokka (i bakgrunnen).

Randsfjordferga ved Horn fergekai
Randsfjorden ligger 135 moh., er 77 km lang og har et areal på 140 km². Dybden varierer noe, den største dybden er mellom 131 og 134,5 meter.[3]
Randsfjordferga krysser Randsfjorden mellom Horn og Tangen.
Snorre skriver at en gang kong Halvdan Svarte hadde vært på besøk på Hadeland, reiste han over Randsfjorden på vei hjem. Da gikk han gjennom isen med sin hest og slede, og druknet.

Det er neimen ikke lett å ta bilde av denne laaange fjorden. Været var grått idag, det regnte lett underveis. 
Tok til Hønefoss ,og Vikersund, der jeg spiste middag. og endte turen min hjemme i Skien. Litt sliten, men ca 196 mil og 32 nye kirker var jeg fornøyd med. En nødvendig tannlegetime på tirsdag gjorde turen kortere enn planlagt. 
Takk til alle som leser, vet det er flere enn de som legger igjen kommentarer. Takk uansett... 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar