lørdag 28. mai 2016

Dag 11 - 2016 Værskifte....Gaularfjell


Jeg dro fra Florø rett etter frokost. Reiseplanene ble endret litt, men uansett måtte jeg tilbake 11 mil... min egen dumhet. Været var fortsatt helt utrolig , Eikefjorden lå like stille og speilblank som dagen før.
Selv om skyene la seg lett på himmelen, var Jølstravatnet like blikkstille. Ikke lett å se hva som er opp og ned.

Jeg valgte Gaularfjellet, siden det var en Nasjonal Turistvei, og var rv 13, som jeg opprinnelig hadde bestemt meg for å kjøre. Mye snø her også....nettopp åpnet for sesongen...Det duskregnte litt, og jeg lot noen av attraksjonen være, siden jeg måtte gå litt fra bilen....
For å få en viss peil på dette hasardiøse monumentet, så stoppet jeg nedi svingene ,
og monumentet synes midt i bildet.... de holdt på med arbeidet, så det var ikke tillatt å gå opp...det var ikke kommet rekkverk enda...
Stoppet i Balestrand, og så regnværet gikk lenger syd, men det kom aldri der jeg kjørte. Jeg fortsatte utover Sognefjorden, og kom gjennom den 7543 m lange Høyangertunellen, etter en ledebil... Gjett hvordan bilen så ut etterpå !!!!
Høyanger sentrum, sikkert noe skrevet om dette, si gjerne fra.... Stedet minnet veldig om Rjukan. Jeg kjørte bare videre, og tenkte det måtte finnes ett sted å overnatte.
Lavik Fjordhotell hadde rom til meg. Rett ved fergeleiet, men jeg skal ikke ta ferge. Stedet drives av hollendere og det er rent og pent , med god mat.
Jeg lar bildet fra Haukedalsvatnet (langs Gaularfjellveien) sende meg i drømmeland...

2 kommentarer: