mandag 16. juli 2018

Dag 4 - Snåsavatnet til Saltstraumen 15.07.2018

Utrolige blomsterrike veikanter i Trøndelag. Jeg undres hvor mange som legger merke til og nyter disse vakre blomstene langs E6. 
Vi våknet tidlig, og dro avgårde mot Grong og Harran. Ved Namskogan Familiepark stoppet vi så vidt. En stor flott park, som mange tydeligvis benyttet seg av, for parkeringa var full på et blunk. Det er ikke mange rasteplasser nordover, det er en mangelvare... 

Grong KirkeVi føler oss virkelig velkomne til Nordland med en slik portal. 


Vi valgte Villmarksveien som går fra Majavatn til Korgen. En smal vei med noe dårlig dekke, men vel verdt å kjøre i stedet for E6. Bildet viser fjellet Hatten, som ligger i Børgefjell nasjonalpark. 


Dette er Hattfjelldal kirke, som jeg ikke hadde fra før. Det var en liten avstikker for oss, for veien her går videre inn i Sverige. 


Måtte ta med denne karen, siden han blir regnet som Nordlandsbanens far, og er gravlagt i Hattfjelldal. 

Villmarksveien passerer Norges nest største innsjø, Røssvatnet. Det var dessverre mye tappet ned, og mister litt av sjarmen. 


Røssvatnet med fjellet Hatten i bakgrunnen.


Litt å se langs veien...

Bleikvassli kirke


Gamle Sjøfarsen bru, bygd i 1905 for å bedre veiforbindelsen til de indre bygder i området. Det bor et troll under brua, så hvis man går sakte over, kunne man høre trollet. Jeg hørte det ikke !!


Vi kom ut på E6 ved Korgen. Nå begynte vi å nærme oss målet for turen. Jeg var kjøresugen, telte på kilometrene, og bestemte oss for å droppe flere overnattinger. Strake veien forbi Mo i Rana, og tok fatt på Saltfjellet. Her var det like mye veiarbeid som i fjor. De blir vel aldri ferdige. Det blir sikkert bra etter hvert. Vi stoppet på Polarsirkelsenteret. Det duskregnte litt da vi stoppet, men det klarnet opp, utrolig nok. 
Veien videre ned mot Rognan. Tok av ved Medby, der rv 812 går til Misvær, og videre til Saltstraumen. Hadde kjørt her i fjor, men strekningen virket lenger nå. Kanskje fordi jeg begynte å bli sliten. Nærbutikken Coop'en var åpen, og vi fikk handlet litt mat. Så var vi endelig ved Blåsen-hytta som vi har fått låne noen dager. Utsikt over fjorden til Bodø. 
Vi 'landet' kl 21.30 og hadde kjørt 57 mil. Det er litt i overkant, men nå kan vi slappe av litt. 
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar