mandag 16. juli 2018

Dag 5 - Hviledag 16.07.2018 (Beiarn)


Det var ment som en hviledag. Jeg manglet en kirke inne i Beiarn, så vi tok veien innover dit. Over Kvikstadfjellet til Misvær. Ved Vesterli bru, tok vi fv 813 mot Beiarn. Flott over Beiarnfjellet. 

Plutselig dukket stavkirke-skilt opp. Her ??? Jeg vrengte bilen inn på sideveien, og vi fant Stavjord Stavkirke. Det var en kopi av Gol Stavkirke, bygget av Magnus Stensland. Han var en lokal snekker som hadde en drøm om å bygge en stavkirke nord for Trondheim. Det tok ham tre år, og den ble innviet i 2009 av biskopen. Seks ekteskap  er inngått her. 

Stavjord stavkirke sto åpen

kopi av Gol stavkirke

Vi kom ned på hovedveien, og Beiarn Kirke dukket opp.


Da kunne vi like godt kjøre til veiens ende, som var Tverrvik Brygge. Hyggelige og pratsomme folk på kaia. 

Fjellet Seglet så vi fra kaia. 

Vi måtte tilbake, og vegskiltet Arstaddalen pirret nysgjerrigheta. Det måtte prøves. Gradestokken steg til 28 grader, og veien var anleggsvei. Lenger enn langt, 16.6 km en vei !! En elg dukket opp, og forsvant.


Veien endte ved Arstaddalsdammen, en diger dam bygd opp av steinmasser. Kaffen kom fram i solsteika. og vi snudde nesa nedover. 


Da manglet bare en kirke. Spurte på en bensinstasjon, og fikk tips om å kjøre en vei med god utsikt. Utsikten fant vi aldri, så vi tok veien mot nasjonalparken. Fant Høyforsmoen kirke. 


Laksefiskerne sto tett langs Beiarn-elva som vi kjørte langs. På hjemveien kjørte vi om Skjerstad kirke. Og heldige var vi som fant døra åpen. 

Brua til Skjerstad kirke

Det var godt å komme tilbake til hytta. Varme og slitne. Hviledagen ble til 26,5 mil og fire kirker. Godt fornøyde. Lapskausen smakte.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar