torsdag 5. juni 2014

Fra Beitostølen til Loen

For det er ikke særlig stas å legge ivei over Valdresflya med en slik utsikt !!! Her skulle Bitihorn fremkomme retning rett fram... heldigvis finnes bildet på netthinnen fra våre mange årlige turer hit i anledning Fjellmaraton, Det var litt småregn i lufta, og det nyttet ikke å ligge å vente på været.
Båtskar er et fjellpass på vei over fjellet, om man går her, er det motvind uansett hvilken vei man tar. Det snur liksom i dette skaret. 1166 moh, og ingen utsikt idag...
Rett før det høyeste punktet som er 1389 moh .fortsatt ingen utsikt, og tåka ble etterhvert tjukkere enn noen gang.
Tror jeg må kjøre over her en annen gang , også.. det må være ca 30 år siden sist, og en blir litt nysgjerrig etter å vite litt mer om hvilken utsikt det sikkert er. Her er 'flya' passert, en av våre Nasjonale Turistveier er tilbakelagt, og det går nedover, retning Randen.
Skogbunnen i denne Sjodalen er dekket av en flott gulhvit mose, helt magisk, og Sjoa høres fossende ikke langt unna.
Det regnte bra da dette skiltet dukket opp, men siden dette var et sted jeg tidligere hadde besøkt, ble det forbigått. Sideveien kan anbefales, å se dette ca 2m brede juvet som ridderen Sigvat Kvie fra Valdres hoppet over med en ung jente, Skårvangssola, i armene. Der vel verdt å se. Historikken er bra dokumentert, så ta turen.
At det går an å gjøre så mye ut av det å være kjendis !!! Stedet må besøkes neste gang jeg passerer, antakelig om et par uker, kanskje blir det smaksprøver også .
Kommer ned til Randen der valget er lett, Stryn venter..Jeg fylles med en helt spesiell lykkefølelse.
Lom stavkirke var vel verdt å titte nærmere på. Her var selv takrennene av tre. Utenfor kirken sto et monument av Olav Aukrust, en av bygdas store diktere. en diktsamling av en nyere lokal dikter Ove Tiedemansen ble mitt eie.
Oooops, hva var nå dette ??? En helt privat samling Ferguson'er..Sjåk passeres rett etterpå.
Jostedalsbreen kommer til syne i det fjerne, tross lave skyer som truer utsikten. Fagre Stryn er nær.
Fagert, og fagert.. det var ikke sol og fagre fjelltopper å se, men denne bygningen lå plutselig der. Kanskje har det vært et hotell ?  Naf's Vegbok, som er min reisebibel, sier intet om det, men vakkert var det.
Så ligger Aleksandra Hotell der og venter på meg. Her skal jeg fylle mitt sinn med inspirasjon i tre dager. DNT's landsmøte i Loen samler ca 240 deltakere og jeg får være en av dem.  Dagens etappe ble ca 25 mil

2 kommentarer:

  1. Savner fjellmaraton :P nyter turen med deg :)

    SvarSlett
  2. Hyggelig å følge deg på turen via bloggen din :-) Kos deg på Alexandra hotel.....nyt maten der, den er fantastisk :-)

    SvarSlett