søndag 8. juni 2014

Veien videre


Etter et slitsomt , men utrolig interessant og inspirerende landsmøte i DNT, var det utrolig deilig å sjekke ut fra hotellet og finne roen bak rattet. Turen inn til Loenvatnet var et must, og været kunne ikke vært finere. Man blir høytidsstemt av en slik natur, det er jo pinsedag. Selv uten rødt tall på kalenderen, er slike bilder som dette ubeskrivelige med ord.
Veien langs vatnet er ikke plagsom bred, men så er det heller ikke mye trafikk.
En liten mølle kloss inntil veien.
Det ble en time her inne, bare en ubeskrivelig nytelse, selv uten kaffe. Bare fossedur og fuglesang. Vanskelig å snu nesa ut av dalen igjen, men turen har jo bare såvidt startet !!
Stoppet såvidt i Stryn, der kaffetørsten ble fremtredende, og tok fv 613 Panoramaveien til Lote. Et utsiktspunkt var anvist ved veien, og det ble en liten stopp... Utrolig bratt, og rett ved der jeg parkerte var denne bygningen, kanskje et lager av noe slag, men sjekk trepluggene !!! Snakk om håndverk !!
Kanskje vanskelig å se, men her var det 500 m rett ned til fjorden, og det het Nos. Det gikk også en sti her, men det var bratt nok for meg.
En av delegatene på landsmøtet anbefalte meg å ta en tur til Tvinnefossen , der man kunne gå tørrskodd bak fossen. Ved parkeringsplassen sto en bauta av en lokal ættehistoriker, og vestlandsspråket er fargerikt og nyansert. Nesten ikke til å forstå, men flott.
Det var så mange motiver langs denne stien bort til fossen, at jeg måtte bare same dem på et vis. Vanskelig å få frem at jeg sto bak fossen, men det var ingen der som kunne hjelpe meg.. Absolutt verd å ta denne halvtimen på omtrent flat gårdsvei. Det vises vel også at terrenget her er utrolig bratt. Ikke lett å forstå hvordan det går an å ha slåttonn her.
Det så ut som om de skulle ut fossen, men neida..... Dette er rett etter Nordfjordeid.
Hellesylt er et ferjeleie, om kan skal inn til Geiranger f.eks. Nå var Nordfjordeid, Grodås, Hornindalsvatnet  passert, og dagens mål nærmet seg.
Dette er morgendagens ferje som skal bringe meg til Liabygd og videre nordover. Å bytte fra eksklusivt hotell til campinghytte i Stranda var litt av en overgang, og været endret seg fra sol til regn. Pytt, pytt, det kommer en ny dag i morgen..

1 kommentar: